Cursussen en open atelier

Open atelier: elke woensdag

Kunstenaarsontmoeting in het kunstenaarsatelier van Miet Delcour in Alveringem. Iedere woensdag van de maand komen Denis Dewitte en andere kunstenaars samen om er te schilderen en creatief bezig te zijn… 

Cursus mandala

Opnieuw richt ik negen maal een  mandala-avond en een mandala-dag in voor belangstellenden, vandaar dit schrijven. Bij voldoende inschrijvingen (min. 8 deelnemers) gaat  de mandala-donderdag  opnieuw door in het Hotel –Tearoom De Loft in de Oude Vestingstraat 36 te 8630 Veurne, T 058 31 59 49. (In geval dat er minder dan 8 deelnemers zouden zijn gaat de sessie door in de Zwarte Nonnenstraat 46 onder dezelfde voorwaarden… maar in dit geval wordt je vooraf verwittigd)

De sessies op  maandagavond gaan door bij ons thuis in de Zwarte Nonnenstraat 46  te Veurne, voor mensen die nog in het werk staan of die zich maar ’s avonds kunnen vrij maken, onder dezelfde voorwaarden van verleden jaar  en ook weer met een beperking van maximum 8 deelnemers en minimum 2. U kan liefst ook inschrijven als “ vaste deelnemer ”voor het volledige werkjaar, zo weten we dan bijna zeker dat alle sessies kunnen doorgaan , de betaling moet natuurlijk enkel gebeuren de dag zelf. Een vaste groep deelnemers wordt ook een hechte vriendengroep !

De sessies op donderdag, gaan door in de Loft, ook onder dezelfde voorwaarden als verleden jaar, voor mensen die zich een dag uit het werkelijke drukke leven kunnen terugtrekken om even alle aandacht aan zichzelf te geven.

We zullen intens zoeken naar de diepere betekenis van de  intuïtief gemaakte mandala en wat die tekening ons te vertellen heeft…

De Cirkel ( mandala) symbool van heelheid , volheid en gaafheid… is de kern van dit intuïtief tekenen. Mandala komt van het Sanskriet en symboliseert je eigen persoon… Ze stelt de ruimte voor waarbinnen de mens zelfstandig en zonder inmenging van buitenaf zichzelf als een eenheid kan en mag beleven.  Ze beschermt en geeft ons een gevoel van veiligheid en afgrenzing, een eigen plek.  

De vooropgestelde data zijn de volgende:

Maandagavonden van 18.00 u  tot  22.30  u :
Thuis  (Huyze Aquarius Zwarte Nonnenstraat 46  Veurne)  
of
De Loft 

Geen bijeenkomst in september en  een bijeenkomst enkel begin  december omwille van “Kunsttentoonstelling Toeren en Loeren 2016”.  We eindigen begin juni zodat iedereen op tijd vakantie kan nemen. De data vallen buiten de schoolvakanties !

Het aantal deelnemers voor de donderdag  is beperkt tot 14 personen… de sessie gaat door als er MINIMUM  ACHT deelnemers zijn ingeschreven. ( U zult begrijpen dat ook het groepsgebeuren een belangrijke rol speelt in een mandala-sessie en dat de algemene kosten moeten kunnen gedragen worden door het aantal inschrijvingen.) Een vaste deelnemersgroep wordt ook een hechte vriendengroep !

Een mandalasessie de donderdag,  begint vanaf 10.30 u tot 17.00 u , en de avondsessie de maandag  begint om 18.00 u en eindigt omstreeks 22.30 u. De avondsessie de maandag gaat door wanneer er min. twee deelnemers inschrijven.  Er kunnen maximum 8 deelnemers aanwezig zijn.

Het  Hotel-Tearoom De Loft  zorgt voor het klaarzetten van de conferentieruimte en koffie of  thee is inbegrepen, zowel in de voormiddag als in de namiddag.  Over de middag kunnen we samen middagmalen in het restaurant. Iedereen kan een keuze maken op de menukaart maar dit, uiteraard op eigen kosten.  Als je wenst zelf je lunch mee te brengen kan dat ook.  We vragen wel om dan toch een consumptie te verbruiken.

Persoonlijk materiaal : kleurpotloden, potloodslijper, schaartje en passer, notitieschriftje en schrijfmateriaal, eventueel een A3 map om je tekening in op te bergen.
Materiaal waarvoor ikzelf zorg : A3 tekenpapier en schetspapier

Het bepalen van het onderwerp, de begeleiding en de bespreking van de mandala’s gebeurt door mezelf, en dit op mijn persoonlijke, eigen manier. Voor dit alles vraag ik een bijdrage van 21 €  voor de mandaladag. U kunt dus inschrijven door mij telefonisch of via e-mail zo vlug mogelijk (en dit minstens één week vooraf )  te verwittigen  : 058 312615 of info@denisdewitte.be .  De vereffening gebeurt de dag zelf. (De sessie wordt geannuleerd wanneer slechts één inschrijving geboekt werd !  Daarover verwittig ik u op tijd.) Ik kijk reeds uit naar deze bijeenkomsten en naar een blij weerzien met de vaste groep deelnemers …. nieuwe deelnemers kunnen er altijd bij zolang er plaatsen open zijn.

U kan liefst inschrijven als “ vaste deelnemer ”voor het volledige werkjaar, zo weten we dan bijna zeker, als er acht vaste leden zijn, dat alle sessies kunnen doorgaan en is dit ook een zekerheid voor Hotel De Loft . De betaling moet natuurlijk maar  enkel gebeuren de dag zelf.

De locatie “De Loft” is  gemakkelijk te bereiken via openbaar vervoer.  Het ligt op wandelafstand van het station in Veurne en er is een bushalte dichtbij. 
De volgorde van inschrijven is bepalend voor deelname.  De deelnemers van vorige jaren hebben natuurlijk voorrang en ook hier telt de volgorde van inschrijven.  Bij inschrijving van nieuwe belangstellenden: wie eerst inschrijft wordt bovenaan op de wachtlijst geplaatst.  het aantal plaatsen is dus wel beperkt tot acht voor de maandagen en max. 14 voor de donderdagen !!!  Ik verwittig u wanneer uw inschrijving definitief kan doorgaan.

 De beste groeten …en …elk zegge het voort…zo krijgt het intuïtief mandalatekenen als uitdrukkingsvorm wat meer bekendheid in de streek…
Ik streef ernaar om zo weinig mogelijk mensen per brief te moeten verwittigen.  Als je belangstellende mensen kent die geen e-mailadres hebben wil ze dan een kopie van deze brief bezorgen… u bewijst mij daar een grote dienst mee… Maar verwittig mij dan wie je een brief hebt bezorgd.

Met oprechte groeten en ik kijk er reeds naar uit,