Cursussen en open atelier

Cursus mandala

INTUITIEF MANDALATEKENEN 2019-2020 met  Denis Dewitte.

Weer richt ik negen maal een maandelijkse  mandala-avond en mandala-dagen in voor belangstellenden, vandaar dit schrijven.

Bij voldoende inschrijvingen (max. 8 deelnemers en minimum 2 deelnemers) gaan  de mandala sessies  opnieuw door bij ons thuis :

Huyze Aquarius Zwarte Nonnenstraat 46 te 8630  Veurne.

Deze sessies gaan ook onder dezelfde voorwaarden als verleden jaar door voor mensen die zich een avond of een dag uit het werkelijke drukke leven kunnen terugtrekken om even alle aandacht aan zichzelf te geven.

Verleden jaar had ik ook een maandelijkse mandala-bijeenkomst de dinsdag  met een kleine vaste groep deelnemers. Deze bijeenkomsten gaan dit jaar opnieuw door. Dus ook voor de dinsdag kan je nu deelnemen of inschrijven.

Dus in samenspraak met Denise zullen we dus in onze “Mandala-week” de dinsdag ook weer opnieuw  inschakelen zodat je nu ook eventueel kunt inschrijven  voor de dinsdag naast de donderdag.  De sessies van de maandagavond blijven natuurlijk ook bestaan voor mensen die nog aan  het werk zijn of die zich maar ’s avonds kunnen vrij maken.

De sessies op  maandagavond gaan ook  bij ons thuis in de Zwarte Nonnenstraat 46  te Veurne, onder dezelfde voorwaarden van verleden jaar  en ook weer met een beperking van maximum 8 deelnemers en minimum 2.

U kan liefst inschrijven als “ vaste deelnemer ”voor het volledige werkjaar, zo weten we dan bijna zeker dat alle sessies kunnen doorgaan , de betaling moet natuurlijk enkel gebeuren de dag zelf. Een vaste groep deelnemers wordt ook een hechte vriendengroep en dit bevordert de intensiteit van het mandalatekenen !

We zullen intens zoeken naar de diepere betekenis van de intuïtief gemaakte mandala en wat die tekening ons te vertellen heeft…  De Cirkel ( mandala) symbool van heelheid , volheid en gaafheid… is de kern van dit intuïtief tekenen. Mandala komt van het Sanskriet en symboliseert je eigen persoon… Ze stelt de ruimte voor waarbinnen de mens zelfstandig,  zonder inmenging van buitenaf, zichzelf als een eenheid kan en mag beleven.  Ze beschermt en geeft ons een gevoel van veiligheid en afgrenzing en dus  een eigen plek.  Het is zo dat de onderwerpen voor de drie sessies dus dezelfde zijn… indien je door omstandigheden niet op de ingeschreven dag aanwezig kan zijn dan kan je zo gemakkelijk een sessie een ander moment in die week volgen maar dit telkens door vooraf te verwittigen.

De vooropgestelde data zijn de volgende :

 

Maandagavonden van 18.00 u  tot  22.30  u :

Huyze Aquarius Zwarte Nonnenstraat 46  Veurne

maandag  30  september  2019,

maandag  4 november 2019, 

maandag  2 december 2019.

maandag  6  januari 2020,

maandag  3 februari  2020,

maandag  2 maart 2020,

maandag  30 maart  2020, 

maandag  4 mei  2020,

slotdag  maandag 1 juni 2020.                                                                  

Of

Dinsdag :  start tussen 10.00 u en 10.30 u tot ong. 17.00 :

Ook in Huyze Aquarius

dinsdag 1 oktober  2019

dinsdag 5 november 2019

dinsdag 3 december 2019

dinsdag 7  januari 2020

dinsdag  4 februari 2020

dinsdag  3 maart 2020

dinsdag  31 maart 2020

dinsdag 5 mei  2020

slotdag dinsdag 2 juni 2020

of

Donderdag : start tussen 10.00 u en 10.30 u tot 17.00 u.: ook huyze Aquarius.

donderdag  3 oktober 2019,

donderdag  7 november  2019,

donderdag  5 december  2019.

donderdag  9 januari 2020,

donderdag  6 februari 2020, 

donderdag  5 maart 2020,

donderdag  2  april 2020,

donderdag  7 mei 2020,

en slotdag donderdag 4 juni 2020.

We eindigen begin juni  zodat iedereen op tijd vakantie kan nemen.

De data vallen buiten de schoolvakanties !

 

Het aantal deelnemers  is beperkt tot 8 personen… de sessie gaat door als er MINIMUM  twee deelnemers zijn ingeschreven. ( U zult begrijpen dat ook het groepsgebeuren een belangrijke rol speelt in een mandala-sessie en dat de algemene kosten moeten kunnen gedragen worden door het aantal inschrijvingen.)

De mandalasessies de dinsdag en de donderdag,  beginnen vanaf 10.30 u tot max. 17.00 u , en de avondsessie de maandag  begint om 18.00 u en eindigt omstreeks 22.30 u.

De maandagavond is er koffie, thee, frisdrank en versnaperingen inbegrepen.

De dinsdag en de donderdag starten we in de voormiddag met koffie of thee. Voor het middageten zorgen wij voor soep en brengen de deelnemers een lunchpakket mee. Wij zorgen voor drank, frisdrank, wijn, bier enz… In de namiddag is er koffie en thee met versnaperingen inbegrepen.

Persoonlijk materiaal : kleurpotloden, potloodslijper, schaartje en passer.

                                          notitieschriftje en schrijfmateriaal

                                          eventueel een A3 map om je tekening in op te bergen.

Materiaal waarvoor ikzelf zorg :  A3 tekenpapier en schetspapier

Het bepalen van het onderwerp, de begeleiding en de bespreking van de mandala’s gebeurt door mezelf, en dit op mijn persoonlijke, eigen manier. Voor dit alles vraag ik een bijdrage van 20 €  voor een volledige mandaladag en voor de maandagavond 14 €.

De maandelijkse mandalaopdracht is voor de drie sessies steeds dezelfde… vandaar dat je dus, wanneer je er een gemist hebt,  de mogelijkheid bestaat om een mandalasessie bij te wonen op een andere dag. Dit alles natuurlijk in samenspraak met mij.

U kunt dus inschrijven door mij telefonisch of via e-mail zo vlug mogelijk (en dit minstens één week vooraf )  te verwittigen  : 058 312615 of info@denisdewitte.be .  De vereffening gebeurt de dag zelf. (De sessie wordt geannuleerd wanneer slechts één inschrijving geboekt werd !  Daarover verwittig ik u op tijd.)

Ik kijk reeds uit naar deze bijeenkomsten en naar een blij weerzien met de vaste groep deelnemers …. nieuwe deelnemers kunnen er altijd bij zolang er plaatsen open zijn. De bijkomende dinsdag biedt dus meer mogelijkheden om aan de aanvragen te voldoen. 

 

U kan liefst inschrijven als “ vaste deelnemer ”voor het volledige werkjaar, zo weten we dan bijna zeker, dat alle sessies kunnen doorgaan. De betaling moet enkel gebeuren de dag zelf en per sessie.

De volgorde van inschrijven is bepalend voor deelname.  De deelnemers van vorige jaren hebben natuurlijk voorrang en ook hier telt de volgorde van inschrijven. ( de deelnemers uit de kennissen-groep van Brugge kiezen best voor de dinsdag).  Bij inschrijving van nieuwe belangstellenden: wie eerst inschrijft wordt bovenaan op de wachtlijst geplaatst.  Het aantal plaatsen is dus wel beperkt tot acht voor alle sessies.   Ik verwittig u wanneer uw inschrijving definitief kan doorgaan.

De beste groeten …en …elk zegge het voort…zo krijgt het intuïtief mandalatekenen als uitdrukkingsvorm wat meer bekendheid in de streek…